Нова информация за третия филм от поредицата “Шерлок Холмс”

Малко преди световната премиера на “Шерлок Холмс: Игра на сенки” в интернет се появиха слухове, че от Уорнър Брос планират да направят още един филм за приключенията на известния английски детектив. През пролетта на 2012-та година третата част беше официално вписана в списъка на предстоящите проекти на студиото, а двукратно номинираните за “Оскар” Робърт Дауни-мл и Джуд Лоу потвърдиха, че имат желание да изиграят отново главните герои Шерлок Холмс и доктор Джон Уотсън.

Преди няколко месеца неофициален източник от Уорнър Брос заяви, че ангажиментите на Дауни с “Отмъстителите 2” и поредицата “Железният човек” ще му попречат да се завърне за “Шерлок Холмс 3”, но за радост на феновете на детективския франчайз тази информация беше опровергана от продуцента Дан Лин.

Лин: “В момента Робърт (Дауни) е много зает, но той ще участва в третата част. Въпросът не е дали ще направим филма, а кога. Всичко зависи от графиците и развитието на сценария. Искаме да направим едно достойно продължение и затова отделяме много време на историята и персонажите. Когато стане дума за поредица хората имат изградени представи и конкретни очаквания. И е много важно да се намери точния баланс между новите елементи и вече изградената вселена и стилистика.”

Лин също така потвърди, че създателя на първите две части Гай Ричи ще поеме режисурата и на третия филм.

По сценария на лентата работи Дрю Пиърс (“Железният човек 3”), а продуцентски партньор на Дан Лин ще бъде отново ветерана зад трилогията “Матрицата” Джоуел Силвър. По думите на Силвър голяма част от действието на предстоящия филм ще се развива “на места в Европа, които досега не са присъствали във вселената на Шерлок Холмс”.

Тъй като е все още прекалено рано не се споменават други актьорски имена и за момента Робърт Дауни-мл и Джуд Лоу са единствените потвърдени изпълнители.

В най-добрия случай снимките на “Шерлок Холмс 3” ще стартират в края на 2014-та година.

Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини