Похитеният лидер на Автомайдана: Молех да ме убият, толкова болеше (видео)

Украинският активист Дмитрий Булатов обяви, че неговите похитители, които са говорили на руски език, са отрязали част от едното му ухо и са го „разпнали", за да го принудят да каже, че е американски шпионин, съобщава „Франс прес".

Булатов, който беше отвлечен и жестоко малтретиран, замина на лечение в Литва преди три дни.

Те ме заковаха на дървена врата с гвоздеи, аз коленичех и след това те взеха пръчки и започнаха да ме бият", каза Булатов пред журналисти в болница в столицата на Литва Вилнюс, където е приет на лечение.

Аз им казах, че американският посланик ми е дал 50 хиляди долара. Беше толкова страшно, толкова болезнено, че аз ги помолих да ме убият. Лъгах, защото не издържах на болката", разказа Булатов за мъченията.

Той обвини нападателите, че са му отрязали част от едното ухо.

„Те взеха тази част от моето ухо и ме бутаха по лицето с нея. Беше много страшно", каза 35-годишният баща на три деца, който говореше бавно и се оплакваше от виене на свят и размазано зрение.

Когато ме биеха, аз усещах, че се топи метал, много, много горещ метал върху лицето ми и аз исках всичко да спре. Те ме накараха да говоря пред камера, те ме накараха да кажа всичко, което те искат - че аз съм американски шпионин, че американците са дали пари за протеста на Майдана и че е бил нает от американците с цел да създаде безредици пред украинското правителство", обясни той.

По думите му той е бил отвлечен в Киев на 22 януари и е бил отведен в неизвестна посока с миниван.

Според него нападателите са били професионалисти от руските спецслужби.

Той смята, че украинският политик и бизнесмен Виктор Медведчук „има нещо общо с това".

Булатов пристигна от Киев във Вилнюс в неделя, след като украински съд реши, че той може да напусне страната, въпреки повдигнатите срещу негов обвинения за различни престъпления.

Активистът е лидер на движението „Автомайдана", което организира протести с мотори пред домовете на украински правителствени фигури, включително и пред дома на президента Янукович близо до Киев.

Миналата седмица беше съобщено, че той е бил измъчван 8 дни.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини