Съвети за разбити сърца

Разбитото сърце е любовен синдром, от който страдат всички хора поне веднъж в живота си. За съжаление, когато човек е влюбен, той оставя сърцето си „отворено“ и уязвимо. Едва ли жена или мъж, които изпитват силни чувства, могат да бъдат застраховани от любовно разочарование.

Това, което е важно обаче, е човек да не допуска да разбиват сърцето му често и то хора, които не заслужават тази „чест“. По-добре да спестите своите емоции и чувства, ако човекът отсреща изобщо не е подходящ за вас.

Ето и как може да предпазите сърцето си, за да не бъде отново разбито:

1. Не поставяйте никой на пиедестал.

Когато една жена се влюби в един мъж, тя погрешно започва да смята, че той е перфектен. Смята, че всичко, което Той прави е очарователно и едва ли има по-страхотен мъж на света. Въпреки че заради увлечението вие не може да видите недостатъците на поредния свой избраник, и той като всички други има такива. Един от начините да предпазите сърцето си е, като не се заблуждавате, че мъжът до вас е перфектен. Колкото по-бързо осъзнаете това, толкова по-бързо ще разберете има ли смисъл изобщо да отделяте от времето си за него.

2. Изправете се пред реалността.

 Забавно е да четете книги и да гледате романтични филми, но трябва да разграничавате фантастиката от реалността. Толкова силна любов като по филмите е рядко срещана и за жалост, не всички хора са късметлии да я срещнат. Никога не залагайте твърде много чувства, ако не виждате, че другият човек прави същото.

3. Потърсете друга възможност.

Ако сте необвързани и има няколко мъже, които привличат вашия интерес, не отхвърляйте всички, само защото единият от тях ви е фаворит. Това би било неразумна постъпка, преди да сте сигурни, че той е сериозен и може да откликне на вашите желания. Дори да звучи малко нечестно, това е начинът, по който може да предпазите сърцето си. В случай, че сте обвързани, но виждате, че връзката ви върви към своя край (не по ваше желание), започнете да се оглеждате за нови възможности. Неслучайно са казали, че една жена може да забрави един мъж най-лесно с помощта на друг.

4. Оценявайте себе си високо.

Не давайте на когото и да  било повече, отколкото си е заслужил. Не бъдете с някого, само за да не бъдете сами. Не позволявайте да ви лъжат и мамят, само защото искате да задържите този човек до себе си. Такъв човек няма място до вас и колкото по-бързо си тръгнете, толкова по-малка е вероятността да разбият сърцето ви.

5. Действайте бавно и стабилно.

Ако наистина харесвате някой мъж, не избързвайте с него. Накарайте го да се постарае, да заслужи вашето желание и чак тогава да ви спечели. В случай, че някой се откаже още в началото, значи току-що сте се спасили от потенциален „разбивач на сърца“. Ако някой мъж издържи вашия тест, значи има чувства. Ако ли пък има чувства, значи определено не би искал да ви нарани.

6. Бъдете наблюдателни.

Дори и най-изпечените играчи, които обикновено оставят зад себе си купчина разбити сърца, могат да бъдат „хванати“ още в началото. Колкото и мъжът да ви говори, че вие сте единствената за него, обърнете внимание дали получава много съобщения или позвънявания, докато е с вас. Ако пък телефонът му е изключен винаги, когато е с вас, може би наистина има какво да крие. Този, който харесвате, може да ви говори за любов и да крои съвместните ви бъдещи планове, но е по-важно как се държи в настоящето. Готов ли е да зареже всичко, за да се видите? Представил ли ви е на най-близките си приятели? Обръщайте внимание на всички детайли, колкото и незначителни да ви се струват те, тъй като именно те могат да издадат разбивача на сърца.

7. Вслушайте се в общия глас.

По принцип приятелите не бива да се месят във вашия личен живот. Това са вашите избори, вашите решения, вашата любов. Ако всички ваши приятели обаче имат едно и също негативно мнение за човека до вас, може би трябва да помислите върху причината. Възможно ли е всички те да грешат или вие сте заблудените? Все пак приятелите са тези, които искат най-доброто за вас и в някои случаи наистина е добре да ги послушате.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини