Жена изхвърли 400 000 евро в тоалетната

Сумата била спечелена от лотарията дни преди това.

Германка изхвърлила 400 хиляди евро, които спечелила от лотарията, от страх някой да не се полакоми да й ги вземе и за да не плаща стари медицински задължения за вече починалия й съпруг.

63-годишната Ангела Майер от германския град Есен спечелила джакпота от националната лотария в размер на 400 673 евро. Няколко дни по-късно, след като взела наградата си, тя сериозно се заела да полива щастливото събитие и пресушила пет бутилки шампанско. За нейно нещастие обаче тогава видяла писмо от дома за възрастни хора, където се грижели за съпруга й, преди той да почине.

В плика била сложена сметката за направените медицински разходи за лечението му. В замъгленото й съзнание избухнала ярост, че някой иска да й вземе парите. Страховете на Ангела се подсилвали от това, че вероятно и други хора ще искат да сложат ръка на нейната печалба и в пристъп на ярост започнала да къса банкнотите, след което ги хвърлила в тоалетната и пуснала водата. Така тя унищожила цялата сума, вместо да се раздели с част от нея, за да покрие медицинската сметка.

По-късно домът за възрастни хора завел дело срещу госпожа Майер заради неплатената сметка. Пред съда тя разказала горната история, но юристите не могат да докажат дали е истина или е измислена от жената в опит да се спаси от плащането на сметки. Така или иначе обаче германката платила 4000 евро компенсация и приключила делото.

Източник: http://www.novinar.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини