Студент възкръсна от кома и изчезна

Студент, възкръснал от кома, в която изпаднал след зверска катастрофа, изчезна без следа. Мистерията тресе врачанското село Зверино вече две седмици. 23-годишният Деян Данов напуснал дома си на 30 декември 2013 г. и до днес няма ни вест, ни кост от младежа. Мистерията и страховете за съдбата му се подхранват от няколко факта - селото се намира в Искърското дефиле и е само на 49 километра от Роман, където миналия четвъртък 18-годишната Деница избра да се самоубие в ледените води на Искър заради връзка с женен мъж.

Към момента Деян е обявен за общонационално издирване. Мобилният телефон на студента от Техническия университет в София пък е изключен и няма никаква връзка с него. „На 30 декември сутринта за последно разговаряхме, не ми каза нищо, като се прибрах на обяд, го нямаше, изключен телефон, оттогава до днес не знаем къде е", обясни уплашената му майка Латинка Данова.

Пред медиите тя обясни, че 23-годишният й син е студент първа година. В деня на изчезването си хора от селото го видели да си купува кафе, а после да се разхожда в района на жп гарата. Надеждите, че се е прибрал в общежитието, за да се подготвя за изпити, се изпарили, след като сестра му проверила и установила, че го няма. Според майка му най-притеснителното е, че младежът е оставил личната си карта, не е взел багаж, нито пари, преди да се стопи безследно.

Въпреки това близките не могат да повярват, че се е случило най-лошото, и се молят Деян да е жив. „Може да е отишъл при приятел, приятелка, за които ние не знаем, не е ходил в общежитието, ключовете са му тука", сподели през сълзи притеснената му майка. „Деяне, ела си, чакаме те", призова отчаяната родителка.

Преди 3 години Деян претърпял тежка катастрофа, при която изпаднал в будна кома. Върнал се към живота след около месец, но възстановяването му било бавно и мъчително. Благодарение на адекватното лечение мозъкът му укрепнал и невролозите дали надежда, че момчето ще може да учи, каквато била голямата му мечта. Седмицата преди да изчезне обаче, младежът се затворил в себе си.

Източник: http://www.vsekiden.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини