Наложи се пушката "АБВ" да гръмне, обяви Първанов

Генерали, професори, младежи, безработни, спортисти, кметове събра президентът Георги Първанов на официалната пресконференция на АБВ.

Разбира се и евродепутатът Ивайло Калфин бе на масата за пресконференция, както и Румен Петков.
Здравният министър на тройната коалиция Евгений Желев също дойде в зала 7 на НДК.

Националната гражданска инициатива АБВ тръгва към евроизборите със самостоятелна листа, обяви Първанов.
Той припомни свои изказвания при замразяване на проекта, че АБВ като пушката от стената ще гръмне в третото действие. Наложило се АБВ да бъде размразено.

Георги Първанов изтъкна още, че БСП загубила три важни вота. Загуби ги не защото някой е изцедил от силата на партията, изгуби ги заради слабостта на ръководството на партията, коментира той.
От липсата на конкуренция никой не печели, смята още Първанов.За евровота АБВ ще използва коалиция от партии, за да лансира листата си. Кои ще са тези партии обаче предишният президентът не разкри.Първанов обяви, че ще се бори срещу лъжепатриотизма и менте национализма, а движението му ще опита да бъде носител на една друга политическа култура:
„Намираме основания за активиране на „АБВ" в плачевното състояние на българската икономика. Друго основание за намеренията ни е ширещата се омраза и конфронтация, които се оказват движеща сила на обществото ни", изтъкна той.

Според него страната не трябва да става заложник на амбициите на двама души, които стоят начело на своите партии:
Не можем непрекъснато да произвеждаме врагове, каза Първанов и декларира, че никой от съмишлениците му няма намерение да създава нова партия, или да напуска БСП.

Той определи „АБВ" като възможност за хората със социалистическо самосъзнание, които подкрепят едно по-различно ляво. Хайде този път да разтревожим партията, призова бившият лидер на левицата.

Ръководството на БСП е в тежка зависимост, продължи той с коментарите си за ситуацията в столетницата и обвини „една медийна група", че опъвала медиен чадър над Сергей Станишев.

Според Първанов именно там се крие истината за отговора на въпроса „Кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС?", задаван по улиците на София от месеци.

По повод коментарите за завера между Първанов и Борисов, експрезидентът заяви, че не знае къде е къщата на Бойко Борисов в Банкя за разлика от хора, които твърдят за връзката Първанов-Борисов и които са носили цветя на лидера на ГЕРБ в дома му.

„ГЕРБ е наш основен опонент, останалите са ни конкуренти", добави още Георги Първанов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини