Какъв ще бъде следващия режисьорски проект на Стивън Спилбърг?

Още преди да се състои световната премиера на историческия “Линкълн” в киносредите започна активно да се дискутира темата за следващите филмови проекти на Стивън Спилбърг. Първоначалният план на легендарния продуцент-режисьор беше да заснеме амбициозната екшън-фантастика “Робокалипсис”, но проблеми със сценария забавиха работата по филма и в крайна сметка снимачния процес бе отложен за неопределено време.

Няколко месеца по-късно, през есента на 2013-та година, се появи новината, че Спилбърг се е оттеглил от дълго подготвяния проект по истински случай “Американски снайперист” и мястото му е било заето от носителя на “Оскар” Клинт Истууд.

През изминалите няколко месеца името на Спилбърг не се свързваше с други продукции и не беше ясно какъв ще бъде неговия следващ игрален филм. Но малко по-рано днес източници близки до сайта Deadline съобщиха, че 67-годишния режисьор е намерил проект, който по всяка вероятност ще заснеме в следващата една година.

Заглавието на подготвяния филм е “Монтезума” (“Montezuma”), а вдъхновения от истински събития сюжет ще разказва за кървав конфликт, който е породен от опитите на испанския пътешественик и изследовател Хернандо Кортез да пренесе мексикански богатства в Испания.

Интерес към ролята на Кортез е изявил носителя на “Оскар” Хавиер Бардем и преговорите между него и продуцентите протичат в момента. Сценарият на “Монтезума” е написан преди 50 години от Далтън Тръмбо (“Спартак”), но според последната информация голяма част от сцените и диалозите ще бъдат пренаписани от ветерана Стивън Зейлиън. Любопитно е да се отбележи, че за Зейлиън и Стивън Спилбърг това ще бъде втори исторически филм след небеизвестния “Списъкът на Шиндлер”.

Историята на предстоящия “Монтезума” ще бъде разказана от гледната точка на Хернандо Кортез и поради тази причина се смята, че заглавието на лентата най-вероятно ще бъде променено на “Кортез”. За момента обаче няма по-конкретна информация от компанията Дриймуъркс Пикчърс (която ще финансира и разпространява продукцията по света).

Тъй като е все още прекалено рано Стивън Спилбърг, Хавиер Бардем и Стивън Зейлиън са единствените хора, чиито имена се свързват с “Монтезума”.

Повече детайли за амбициозния проект се очаква да бъдат разкрити в следващите няколко месеца.



Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини