“Атака” във Варадеро като туристи, твърди кубинският посланик

Депутатите от "Атака", водени от лидера на партията Волен Сидеров, са били в Куба като туристи. Това обясни посланикът на Куба Тересита Капоте пред бТВ, цитирани от "Труд".

Така тя опроверга твърденията на депутатите на националистите Деница Гаджева и Десислав Чукалов, заявявайки, че посолството не е било ангажирано по никакъв начин с тяхното пътуване, нито им е уреждало срещи там.

Припомняме, Сидеров бе заснет на плажа във Варадеро в началото на декември. По това време Народното събрание обсъждаше и гласуваше Бюджет 2014. Депутатът от "Атака" Деница Гаджева тогава заяви, че тя е придружавала лидера на националистите в Куба на официално посещение.

Гаджева коментира разкритията:
"Ние бяхме единствената българска делегация, която беше приета в парламента на република Куба. Народният представител Йоланда Ферер отговаря за отношенията с другите държави, ние ѝ предадохме декларация и водихме един изключително дълъг разговор. В момента там текат реформи. Благодаря и на посланичката на Куба Тересита Капоте, която уреди срещата ни."

Във връзка с посещението, за което Гаджева твърди, че било официално, обаче нямаше съобщение - нито преди, нито след това, от пресцентъра на партията.

Гаджева уточни, че визитата е съвпаднала с рождения й ден. Тя е родена на 6 декември 1982 г. в кубинската столица Хавана.

Целта на визитата на Сидеров била "двустранен контакт между нас и кубинската държава". Гъджева допълва, че контактът не е осъществен през парламента, затова двамата със Сидеров са поели  сами инициативата „на лични разноски".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини