Втори атентат за 24 часа във Волгоград, много жертви и ранени

В края на октомври 30-годишната Наида Асиялова се взриви в автобус, като отне живота на шестима души, а 41 бяха ранени.

Нов терористичен атентат е извършен рано тази сутрин в руския град Волгоград. По последни данни 15 души са загинали, а десетки са ранени, след като атентатор се е взривил в тролей. Възможно е броят на жертвите да се увеличи.

Според източник от правоохранителните органи взривът е бил с голяма мощност.
Целият тролейбус е разбит, от него е останал само металният скелет. 15 души са загинали, съобщи вицегубернаторът на Волгоградска област Василий Галушкин, цитиран от Газета.Ру.

Взривът станал в пиков час на улица Качинцев в Дзержинския район на Волгоград. От едната страна на улицата се намира пазар, а от другата - гарнизонен универсален магазин.

28 души, сред които и 8-месечно бебе, са откарани в болница, като състоянието им е много тежко. Тролеят е бил пълен с хора, когато е избухнала експлозията, предаде РИА Новости.

На място вече са пристигнали губернаторът на Волгоградската област Сергей Боженов и министърът на  здравеопазването Вероника Скворцова. По думите й лекарите подготвят част от ранените, чието състояние позволява, да бъдат транспортирани в Москва.

По заповед на руския президент Владимир Путин към Волгоград пътува и директорът на Федералната служба за сигурност ген. Александър Бортников.

Това е третата самоубийствена атака във Волгоград само за два месеца. В края на октомври 30-годишната Наида Асиялова се взриви в автобус, като отне живота на шестима души, а 41 бяха ранени.

Вчера при самоубийствен атентат на жп гарата във Волгоград загинаха 17 души и над 40 бяха ранени. По данни на Следствения комитет мощността на взривното устройство е била най-малко с 10 кг тротилов еквивалент.

По информация на руското онлайн издания  Lifenews.ru атаката е дело на терористка-камикадзе - 26-годишната гражданка на Туркменистан Оксана Асланова. Тя е е била омъжена два пъти - за членове на незаконни  формирования. Съпрузите на младата жена са били убити от руски  спецчасти.

От Следствения комитет по-късно обаче съобщиха, че се разследва и версия за мъж-камикадзе.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини