Червеният конец хит като бижу!

Червеният конец открай време се носи против уроки и лош късмет, а от известно време насам се е превърнал в най-актуалния материал за създаване на гривни, твърди известният столичен бижутер Емил Петков. „Може да го носите в комбинация с всякакви висулки от сребро, злато или камъни, като този аксесоар се смята за унисекс и често е предпочитан и от мъже”, обяснява специалистът, чийто бутик Bloom Jewellery продава бижутата с червената нишка като топъл хляб. Конецът, който е копринен, може да бъде и в други цветове според желанието на клиента, но класиката си остава най-предпочитана. В световен мащаб тази мода отдавна е в сила. Особено се наблюдава сред знаменитости като Мадона, Дейвид и Виктория Бекъм, Деми Мур, Бритни Спиърс и много други последователи на мистичното учение Кабала, чийто символ е изразен в гривна от червен конец.

Не по-малко актуални са и накитите, вдъхновени от турските сериали – напоследък все повече дами търсят цветето на Хюрем. Става въпрос за бижу с висулка лале, украсено с малки рубини. Такова носи главната героиня в сапунката „Великолепният век”, а от Bloom Jewellery дори са посветили цяла серия накити в този дух, като към нея проявяват интерес дами на възраст от 32 до 60 години. „За да придобият по-старинен вид, среброто се пожълтява, има и вариант, в който комбинираме сребро с бронз”, издава някои от тайните в бранша Емил Петков.

Сред хитовите комбинация при бижутата този сезон е оникс със сребро. „Този естествен камък може да се комбинира с всичко - от скъпоценни камъни до сребро и злато”, уточнява бижутерът, наследил таланта си от майка си, която има над 45 години стаж в бранша. Бижута от сребро и корал или сребро с перли е стилна комбинация за дамите, които държат да са елегантни. Младите момичета с по-екстравагантен стил пък наблягат на по-рокаджийски накити, с висулки на череп или низ от тъмни камъни.

Ценителите на изтънчените аксесоари  правят индивидуални поръчки. „Често идват клиенти, които са си харесали даден модел от списание или пък имат свое виждане за това как да изглежда украшението. Правили сме всякакви неща, забелязал съм, че особено актуални са насекомите и често правим синджири или гривни с висулки паячета, калинки, бръмбари... Набляга се много и на зодиакалните знаци, но ето пък - нямаше интерес особено към змийския акцент, имайки предвид че тази година мина под знака на змията”, обяснява Петков.

Златарят препоръчва за специални поводи да изберете бижу от сребро със специално покритие на черен родий. То е черно и създава по-тъмен цвят на украшението, което дава по-специфичен блясък, като в същото време моделът изглежда старинен.

„По-често хората избират за подаръци обеци, гривни или колиета. Пръстенът е по-специфичен и когато решиш да подариш такава вещ, то трябва да познаваш много добре човека, за да направиш избора. Дамите обичат да се глезят с ефектни модели, а когато разберат, че от дадено бижу има само няколко изработени модела или е единствено, се чувстват специални”, отбелязва още специалистът.

Източник: http://www.monitor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини