Петък 13-и

Денят петък 13-и, наричан още „черен петък", от незапомнени времена продължава да предизвиква у много хора неясното усещане на тревога.

Мнозина пък са така парализирани от страх, че дори не стават от леглото. Други отказват да летят със самолет, да пътуват въобще, трети отлагат покупката на жилище. Ресторанти и увеселителни заведения остават полупразни.

Изчислено е, че на този ден само в САЩ бизнесът губи между 800 и 900 милиона долара, тъй като много хора просто не отиват на работа. Изследователи все още търсят корените на суеверията за „черния петък”.

Съществуват няколко хипотези: На тайната вечеря присъстват общо 13 души - Исус и 12-те апостоли. И до днес у много народи съществува поверието 13 души да не сядат заедно на маса. Предателят Юда идва последен, 13-и. Други припомнят, че Спасителят е разпънат именно в петък. Страхът от числото 13 е силен и днес. На 13 април1970 г. експлозия на кислороден резервоар обърква плановете на совалката Аполо 13 за кацане на Луната. Совалката е изстреляна от ракетна площадка номер 39 (13 х 3). Екипажът, оцелял по чудо, се завръща на Земята.

Президентът на Руската школа по астрология Александър Зараев съобщи, че звездите не предвещават сериозни катаклизми днес.

"На този ден не се очакват никакви аномалии, категоричен е той. - Луната ще бъде в зодиакалния знак Везни. Този ден ще бъде благоприятен да се избавим от старото, особено, от вредните навици. Струва си да се отървем от старите дългове и ангажименти, да поискаме прошка от хората, които случайно или нарочно сме обидили", заяви астрологът.

От гледна точка на астрологията петъкът ще бъде благоприятен да дадем обет, например, да се заемем със спорт или да спазваме диета.

Източник: http://www.snews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини