Студът напълни фитнес залите. Билдъри: По-кротко с яденето по празниците

Фитнес залите се напълниха с наближаването на празниците. Бодибилдърите и начнаещи се втурнаха да ваят мускули. Това разказа Пенчо Пенчев, който е собственик на хасковска фитнес зала.

Една от причините за увеличение броя на желаещите да тренират е, че зимно време хората не могат да спортуват навън и посещават залите. Освен това декември е изпълнен с празници и традиционно хората похапват повече, отколкото трябва и понатрупват по някой излишен килограм. Има и такива, които пък качват килограми драстично и после се чудят как да свалят излишните мазнини, подлагайки се на тежки тренировки и строги диети. Именно за да не се стига до този етап, много хора предприеха превантивни мерки срещу напълняване, наблягайки на тренировките, разказаха още фитнес маниаци.

Желателно е през този период на годината да се наблегне на кардио тренировките, фитнес упражнения с малки тежести и кратки почивки между отделните серии. Тези, които за първи път влизат в залата, е препоръчително да се обърнат към специалист или фитнес инструктор. Натоварването трябва да е постепенно, не трябва да има форсиране, казват от фитнес центровете.

Не забравяйте обаче да се съобразявате с количеството и вида храна, която приемате по празниците и през зимата, когато движенията са по-ограничени, съветват още треньори по фитнес. Калориите, които приемате, не трябва да надхвърлят енергийния разход. Правилния път към постигане на желания резултат е спортуване, съчетано с нормален прием на храна, предупреждават специалистите.

Тези, които пък искат да изваят тялото си, е добре да задържат положението до края на годината и през първите месеци на следващата година да наблегнат на тренировките, плюс спазване на подходящ хранителен режим. Храненето и степента на натоварване трябва да са съобразени с желанието за постигане на определен резултат.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини