Пашинова се самопонижи в НАП Хасково, Кръстев отново шеф

Павлина Пашинова се оттегли след 3 години като директор

Началникът на териториалния офис на НАП в Хасково Павлина Пашинова се оттегля от шефския пост по свое желание, научи Haskovo.net. Тя е подала заявление в преназначаване на друга длъжност в системата на местните данъчни. Заповед в този смисъл още не е пристигнала, но рокадата ще стане до дни, потвърдиха от пресцентъра на Териториалната дирекция на НАП в Пловдив, под чиято юрисдикция е хасковския офис. Оттам не съобщиха името на бъдещият заместник на Пашинова, само уточниха, че който и да е той ще бъде временен, до провеждането на конкурс за длъжността.

Още от сега в кулоарите на хасковските данъчни обаче се спряга името на наследника. Това е ръководителят на екип в отдел „Ревизия“ към НАП-Пловдив Петър Кръстев, който иначе е от Хасково. Ревизорът е със солиден стаж – работил е в системата на приходната агенция от 1995-та година.

Опитът ни да се свържем с г-жа Пашинова за коментар, завърши с кратко обяснение за личен ангажимент и затваряне на телефона.

Това е втория опит да бъде сменена назначената с мандата на ГЕРБ Пашинова. На 16-ти септември тази година изпълнителният директор на НАП Бойко Атанасов постави на поста й именно Петър Кръстев.
Пашинова обаче излезе в болнични, след което се върна триумфално. Завръщането й бе свързано с резкия политически завой, който направи. Само месец след парламентарните избори през май, Пашинова напусна миналата в опозиция Бойкова партия и дори се твърдеше, че е стоплила отношенията си с БСП. Очевидно това не се е случило и госпожата сама е предпочела да се оттегли от ветровития пост, с цената на оставане на работа в структурите на данъчните.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини