Намалиха цените на услугите, предлагани в Обществената пералня в Димитровград

По-ниски цени на предлаганите услуги в Обществената пералня в Димитровград приеха общинарите днес

Общинските съветници в Димитровград актуализираха цените на услугите, които предлага Общинското предприятие "Обществена пералня". Това стана с решение днес, подкрепено единодушно от 30 местни парламентаристи.

В докладната вносителят Иво Димов се мотивира, че анализ показал, че приетите през юли тази година цени са завишени и не отговарят на пазарните. Затова е направена нова калкулация, като целта е предприятието да заработи добре и да акумулира печалба.

Според приетото днес решение, почистването на спално бельо от 2,90 пада на 1,70 лв. за кг. Хавлии и халати ще могат да перат срещу 1,60 на кг., а олекотените завивки - срещу 1,70 лв за кг.

От 3.80 лв. на 2.00 лв. за кг. се намаля цената за пране на дрехи. Същото важи и за покривките, каретата, пердетата, калъфи за столове и дивани и др., който ще се почистват срещу 1,70 лв. за кг.

2.00 лв. на кв.м. вече е почистването на килимите, а услугата "гладене" ще се предлага срещу 0,90 лв. на кг. Цените влизат в сила след 14 дни от датата на приемането на решението.

Припомняме, че Общинското предприятие "Обществена паралня" бе създадено по проект, който приключи през лятото тази година. 160 000 лв. е заложената сума в бюджет 2014 за издръжка на пералнята, която по проект има устойчивост 5 години, допълни още кметът Иво Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Приетите днес от съветниците цени, те влизат в сила след 14 дни
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини