Гласят жената на зам.-областния Станчев за шеф на Автото

Станчев ще е зам, съпругата му шеф

Два месеца след като стана заместник-областен управител на Хасково, общинският лидер на БСП Иван Станчев ще се уреди с още едно шефско място за семейството. Жена му Донка Станчева е гласена за директор на Гимназията по автотранспорт. При това след впечатляващ обрат на конкурса в София. По вътрешна информация, Станчева е получила малко над минимално изискваните 25 точки на писмения тест, но на финалното интервю е отвяла по-добре представилите се до момента конкуренти. Това са учителят от механото Георги Славов и сегашният заместник-директор на Автото Валери Славов. Така учителката по информатика в хасковската Икономика почти сигурно ще бъде коронясана за шеф в четвъртък, когато изтича срокът за обжалване на резултатите от конкурса. По неофициална информация, засега няма оспорване на резултата.

Теоретичната подготвеност на победителката се откроила предимно на заключителното събеседване, което включвало повече от интересни въпроси. По вътрешна информация конкурсната комисия се интересувала най-вече това, какво ще направи директорът, ако види дрогиран ученик. Или ученик срещне вечерта дрогиран учител. Какво ще е наказанието на преподавателя? Отговори от рода, че ученикът няма работа вечерта при учителя, не вървят. Друг въпрос. Двама ученици се бият на оградата на училището в неделя и единият е със счупен пръст. Как ще бъдат наказани? Комисията е включвала 6 представители на министерството и 1 от хасковския регионален инспекторат.

Резултатите от тяхната игрословица явно са били решаващи при избора на най-достойния кандидат. Присъстващи на конкурса свидетелстват, че след препитването кандидатите излизали с широки, макар и невярващи усмивки от изпитната зала.

В момента обаче в Автото не им е до смях. Никой не познава Донка Станчева, понеже тя няма и ден стаж в гимназията по автотранспорт. Там имат лоши спомени от „парашутисти“, на каквато бе оприличавана бившата директорка Соня Добчева. Никой обаче не пожела да коментира. Зам.-директорът Валери Славов, който е следващият най-добре представил се кандидат, само потвърди, че е разочарован, но че ще коментира след официалното излизане на резултатите. Човекът 3 години е работил като шеф на димитровградското образование и е участвал в много конкурси за директори на общински училища. Такова устно препитване обаче не бил виждал.

Това е втория пореден скандал в конкурсите за държавни училища. Вчера избухна крамола и за шефския пост на помощното училище в Харманли, където съмненията също са за топла политическа връзка при назначаването на директора.

Г.Христов

Гимназията по автотранспорт ще бъде оглавявана от информатик
Зам.-директорът Валери Славов излязъл с усмивка от устния изпит
Донка Станчева ще е новия директор на Автото
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини