Христо Бисеров пипал пистолета на Октай след атаката срещу Доган

За пореден път Ахмед Доган се извини с болничен лист и не се яви на делото срещу своя нападател Октай Енимехмедов.

В унисон с очакванията на медиите не се появи и призованият за свидетел и бивш зам.-председател на Народното събрание Христо Бисеров. За него дори имаше подготвен „Златен скункс” от „Господари на ефира”, който за втори път не можа да му бъде връчен.

Днешното заседание на делото срещу Енимехмедов стартира с очна ставка между полицаи и служители на НСО с цел да се изясни къде точно е било намерено оръжието, което Октай насочи към Доган, кой го е пазил и в какво състояние е прибрано от служителите на реда.

Полицаите, които са присъствали на огледа в зала 3 на НДК, се обединиха около твърдението, че са намерили пистолета в черен найлонов плик заедно с нож и гилза. Полицаите обаче не стигнаха до консенсус за това, дали пистолетът е бил цял или разглобен.

По-конкретен в показанията си беше служителят от НСО Георги Райков, който заяви, че е видял въпросния пистолет именно в ръцете на Христо Бисеров. Той посочи, че след това пистолетът е бил предаден на Георги Янков, който е негов колега от НСО.

От страна на защитата бе призован приятелят на Октай, Якоб Джесер, който заяви пред съда, че има пистолет „Глок” от 3-4 години и това е било известно на Енимехмедов, който от своя страна не е проявявал никакъв интерес към пистолета и не го е разпитвал как се борави с него.

Като свидетел бе призована и служителка от централата на ДПС, която успя да каже пред съда единствено, че е била в зала 3 на НДК по време на злополучната конференция на ДПС, но повлияна от притеснението си, тя припадна по време на разпита.
Съдът даде почивка от 20 минути, докато пристигне медицинско лице, което да се погрижи за свидетелката.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини