Димитровградската фондация "Подари усмивка" стъпи в Стамболово

Димитровградската фондация "Подари усмивка" стъпи в Стамболово

Фондация “Подари усмивка” сключи споразумение с Център за обществена подкрепа в община Стамболово за обучение на работещите там специалисти.

Работата в ЦОП-а ще бъде насочена към арт-терапия, която помага за по-ясното изразяване на преживяванията, проблемите и вътрешните противоречия на децата, с които се работи.

Техниките на които ще се наблегне са квилинг, декупаж, скрапбукинг, рисуване и др. Ще се изработват най-различни сувенири и предмети с различна тематика, поясниха от фондацията тук.

Поетапно обучение през следващите месеци ще се проведе и с учителите на всички училища на територията на община Стамболово.

Председателят на фондацията Наталия Делчева започна преподаването на лекции пред учениците под мотото “Не на насилието в училище!”.

Поредицата от лекциите включват теми, свързани с агресията, виртуалното насилие, гнева, взаимопомощта, приятелството.

Децата ще имат възможност да дискутират и да размишляват върху случаите на насилие на които са ставали свидетели, както и да предлагат техни начини за справяне с агресията.

Заниманията ще са под формата на различни интерактивни игри, с които ще се показва нагледно преподадения материал. За да се представи безопасността в интернет ще се играе интерактивната игра „Флашко в страната на спамчетата”, която на достъпен език дава много информация за опасностите, които дебнат децата в глобалната мрежа.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини