Създават суперздрави супертънки презервативи от графен

Презервативите повече никога няма да се късат. Това ни обещават изследователи от Манчестър, които планират разработката и пускането в производство на нови, революционни кондоми.

Съвсем скоро там ще бъдат създадени най-здравите презервативи в света, при създаването на които ще бъде използван графен.

Това ще бъде първият продукт, произведен в новосъздадения институт NGI (National Graphene Institute) в Манчестър, който ще започне работа през 2015 г. Институтът се помещва в луксозна, пететажна сграда и в него ще работят около 100 души. Специалистите там вече имат осигурено сериозно финансиране за разработването на супер здравите кондоми, като финансите са отпуснати от фондацията „Бил и Мелинда Гейтс“. Сумата, с която изследователите ще разполагат, е 100 000 долара или £60 000.

Новите презервативи ще бъдат изработени от специална субстанция, в която ще има едновременно графен и латекс. Графенът е супертънък и здрав материал, открит за пръв път в Манчестерския университет през 2004 г. Обикновено той е свързван със създаването на революционни продукти от типа на смартфони, сензори, специални опаковки и други високотехнологични продукти. Тепърва учените откриват нови приложения на графена в съвсем неочаквани области. Сега за пръв път той ще бъде приложен в производството на средства за контрацепция.

Направените от графен презервативи ще бъдат не само изключително здрави, но и съвсем тънки, което ще позволи потребителите, които ги използват, да изпитват по-голяма удоволствие по време на секс.

„Създаването на кондоми, които намаляват неудобството и загубата на удоволствие, ще бъдат истинско мощно оръжие срещу бедността. Ако проектът е успешен, ще имаме продукт, който ще докосва ежедневието ни по най-интимен начин“, смята Папа Салиф Соу, един от ръководителите на HIV екипа във фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини