50 от КНСБ на митинг в защита на работещите българи

50 синдикалисти от Димитровград ще пътуват до София, за да подкрепят националния протест на КНСБ

Близо 50 членове на димитровградската структура на КНСБ ще подкрепят митинг-шествието, организирано идната сряда - 20 ноември в столицата, каза председателят на синдиката тук Ангел Димитров.

Недоволството е под надслов "Да се чуе гласът на работеща България" и има за цел да напомни на правителството на Пламен Орешарски, че голяма част от исканията на КНСБ не са отразени в законопроекта за бюджета.

Сред най-големите проблеми от КНСБ посочват пенсионната реформа, която не поставя равни критерии за всички професии, а напротив- изискванията се променят непрекъснато.

"За военните се върна старата реформа на пенсиониране, а за останалите - миньори, железничари и други няма преразглеждане на категориите", заяви Димитров.

От синдикатите не са доволни и от продължаващия хаос в здравеопазването, напрежението в енергетика и бюджетната сфера също расте.

Те имат и редица искания, които по думите им правителството пренебрегва. Сред тях законодателни промени, които ще гарантират редовно изплащане на възнагражденията на работещите българи.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини