ГЕРБ не вярва на МВР, иска международни наблюдатели на изборите

ГЕРБ коментира в съобщение до медиите, че "пресцентърът на деполитизираното МВР в последните дни играе ролята на ПР агенция на БСП и ДПС". От партията не вярват на МВР и поискаха международни наблюдатели на изборите.

В събота МВР съобщи, че протестиращите в Пловдив са били 15 000, а в София-50 000. От БСП и ДПС пък смятаха, че хората им са над 60 000, а от ГЕРБ бяха пресметнали, че почитателите им, събрали се на митинга в Пловдив, са били над 52 000.
От партията на Бойко Борисов коментират, че МВР дава тенденциозно преброяване на хората по площадите още от самото начало на протестите след несполучилия опит за назначаване на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Според ГЕРБ умишленото намаляване на броя на протестиращите от страна на МВР е с цел на се омаловажат протестите.
"В последните си съобщения обаче МВР премина границата на допустимото и вече ни залива с откровенни лъжи. Последователно, постоянно и упорито деполитизираното МВР функционира и като партиен пресцентър", заявяват от ГЕРБ.
От партията припомнят за документа, разпрозстранен преди дни, в който се даваха"указания как да бъде омаловажен и изопачен студентският протест". 
Съдържанието на тези „опорни точки“ разкри механизма, с който БСП и ДПС манипулират общественото мнение чрез клевети, обидни тълкувания и откровени лъжи, коментират от опозиционната партия.
Според тях МВР на правителството Орешарски работи като министерство на пропагандата от тоталитарно време. 
Броят на подкрепящите БСП и ДПС- преувеличен
ГЕРБ подчертава, че МВР е съобщило абсолютно неверни факти за броя на митингуващите от събота на фона на "морето от снимки и видео материали в социалните мрежи, на директни телевизионни излъчвания и хиляди участници".
Според партията на Борисов подкрепящите  правителството са били не повече от 11 000 души, а числеността на протестиращите в Пловдив е намалена три пъти.
Силно понижено е доверието в МВР
Според ГЕРБ дезинформацията, която МВР разпрозстранява в официални съобщения, е довела до нарастваща липса на доверие в нейните служители и в техните действия.
От партията на Борисов смятат, че МВР вече не може да разчита на доверие и по отношение на информацията за основните си правозащитни функции. 
Демонстрирайки свръхсила към мирно протестиращи граждани и разпространявайки лъжи като официална информация, МВР задълбочава не само недоверието към себе си, но и към държавата, смятат от ГЕРБ.
БСП и ДПС правили митинг, за да се утешат
От партията уточняват, че са направили протеста в Пловдив, за да окуражат своите привърженици. Според тях обаче преброяването на митингите е утешително занимание на ръководствата на БСП и ДПС.
"Всичките им усилия да съберат хора очевидно не успяха и за това се наложи МВР да разпространява лъжи", коментират още от ГЕРБ.
Международни наблюдатели на изборите
От партията обобщават, че тъй като не вярват на МВР, смятат, че в България не могат да се проведат свободни, честни и нормални избори. 
Затова ГЕРБ още от сега заявява, че иска от всички международни институции "да изпратят свои наблюдатели при провеждането на евроизборите през2014 г., както и на предсрочните парламентарни избори”.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини