Завършват реконструкцията на ЖП отсечката между Димитровград и Харманли след година

Ремонтът на ЖП участъка между димитровград и Харманли се очаква да бъде завършен след година

Как върви строежа на жп отсечката между Димитровград и Харманли отчетоха днес от гръцката фирма, изпълнител на обекта - "Терна". По думите им, става дума за напредък от порядъка на 33%, като в момента се изграждат перони, тръбно-канални мрежи в гарите, преместване на комунални пресичания, малки и големи съоръжения, изкопни дейности.

Ремонтните работи обхващат 36 км железен път между гарите Ябълково, Димитровград, Симеоноград, Харманли и всички спирки между тях. Обновяване се предвижда и за гарите на Димитровград и Симеоновград и спирките мужду тях. Очаква се участътък да бъде окончателно завършен след година- през есеннта на 2014 година.

Припомняме, че реконструкцията и електрификацията на ЖП отсечката Димитровград-Харманли е част от проекта за реконструкция на ЖП участъка между Пловдив и Свиленград. Той се осъществява по ОП "Транспорт" 2007-2013 със съфинансиране от Кохезионния фонд. Стойността на договора, сключен с фирма "Терна" АД е 136 000 000 лв. без ДДС.

Основната цел на проекта е модернизация на ЖП линията между Пловдив и Свиленград, като очакванията са, че пътническите влакове ще се движат със скорост до 160 км./час след ремонта, а товарните ще достигат 120 км/час., припомниха от "Терна".

Dimitrivgrad.bgvesti.net

Поставяне на канални мрежи в гарите, комунални пресимчания и изкопи са част от дейностите между Димитровград и Харманли

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини