Нова Българска Телевизия (NBT) приключи съществуването си

Една от емблемите на кабелната телевизия в България – пловдивската NBT, позната преди като Евроком България, приключи съществуването си. NBT беше една от първите и най-популярни телевизии в “града под тепетата”. Наследник на мрежите на НКТ Евроком, NBT излъчва от 1997 г., като е била препродавана два пъти. През годините излъчваше и срещи от родната А група. През 2007 Евроком България бе продадена на “Международен панаир Пловдив”. Медията беше единствената национална пловдивска телевизия.

Закриването на медията се появи изневиделица както за зрителите и кабелните оператори, които разпространяваха програмата, така и за самите служители на медията, които едва днес са разбрали, че повече няма да работят.

Столичният екип е научил новината за съкращението си предиобед, основният екип в Пловдив - в ранния следобе в четвъртък. Разпореждането е било да се прекрати работата, даже заснетите вече новини остават неизлъчени. Точно в 15 ч. сигналът е прекъснат и на екрана застава на стоп кадър логото на Нова българска телевизия.

По информация на “Дневник” ще бъдат съкратени около 30 души, колкото е наброявал екипът на медията. В Пловдив работят около 20 души, а в офиса в София – 15. Според служители управителят Георги Гергов (няма нищо общо с Красимир Гергов) е закрил медията заради тежкото финансово положение, в което е изпаднал пловдивският панаир.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини