10-годишно Сладкишче, излови 1000 педофили (видео)

Невероятен метод за издирване и залавяне на педофили измисли холандска организация, която защитава правата на децата. Тя създаде виртуален образ на 10-годишно момиченце с името Сладкишче (Sweetie) и разкри над 1000 онлайн любители на детското порно, пише „Дейли мейл".

В продължение на два месеца екипът, включен в специалната операция, се представял в чат-каналите с образа на момиченцето, с цел да залови потребителите, търсещи детска плът. Изследователите бързо разкрили повече от 20 000 кибер „хищници" от 71 страни и дали самоличностите на 1000 от тях на Интерпол. 254 от тях са на американци.

Виртуалните блудства с деца, които обикновено привличат мъже от западните страни, плащащи си, за да гледат как малолетни се разсъбличат пред уебкамерите, все още не е „развита промишленост" и трябва да бъде спряна навреме.

По време на представянето на проекта, един от изследователите се регистрирал в обществен чат-канал под името Сладкишче - идентифицирайки се с годините, образа, възрастта и произхода на модела. Секунди по-късно множество прозорци започнали да се появяват на екрана от хора, използващи псевдоними и очевидно привлечени от образа на 10-годишното дете.

Изследователят, представящ се за Сладкишче започнал диалог с един от онлайн потребителите. В продължение на разговора двамата стигнали до консенсус юзърът да заплати 20 долара по банков път, за да види Сладкишче гола. Мнимото 10-годишно момиченце взело скайп координатите на мъжа, но приключило разговора.

Проучванията показват, че САЩ е страната с най-много потребители, търсещи онлайн забавления с малолетни - 254, следвана от Великобритания със 110 и Индия със 103.

Холандската организация, провела проекта, се е заела да разпространи посланието навсякъде по света, използвайки интернет.

Източник: http://www.snews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини