Пипо Индзаги: Бях по-добър от Меси и Роналдо взети заедно

На Супер Пипо определено му липсва скромност, но фактите са си факти. В интервю за „La Gazzetta dello Sport” легендата на „Милан” и на италианския футбол, споделя мнението си за двамата най-коментирани футболисти в света.

Индзаги се пенсионира през миналата година, като записа голови рекорди в Шампионска лига, Супер купата на Европа и Световното клубно първенство на ФИФА. Треньорът на младешката формация на „росонерите” вярва, че това което е постигнал, не може да бъде повторено от никоя от съвременни те „мега” звезди, като Роналдо и Меси. „Спечелих Шампионска лига два пъти и всеки си спомня втория път, в Атина през 2007г., когато вкарах два гола на „Ливърпул”. Аз обаче повече се гордея с първата спечелена от мен и отбора титла през 2003г., когато бихме „Ювентус” с дузпи, а аз записах 12 или 13 гола в цялата кампания.

През 2007г. бях контузен и Анчелоти се чудеше между мен и Джилардино, но избра мен и аз отбелязах две попадения, после едно срещу „Севиля” за Супер купата и две срещу „Бока Хуниорс” в Световното клубно първенство. Това с пет гола в три изключително важни финала, коиот в крайна сметка спечелихме. Никой до момента не е повторил това – дори Роналдо или Меси. Аз държа този рекорд.

 Единствено съжалявам, че не успях да играя с Ибрахимович през последните ми месеци в „Милан”, заради контузии. С него бяхме сработени добре, той винаги се радваше, когато бележех, бяхме перфектен тандем и аконе бях получил тежката контузия срещу „Палермо”, вероятно още щях да съм на терена като футболист”, завършва Индзаги.

 
Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини