„Правец” се завръща на пазара от Нова година

Когато видях за пръв път днес странната реклама, гласяща: "След 30 години една легенда се завръща..." си помислих, че е шега. След това обаче снимката, заедно с описание на нов, модерен лаптоп от "Правец", и освен всичко друго се оказа, че е истина.

Според реклама на сайта www.pravetz.bg, скоро на пазара ще се появи преносимият компютър "Правец 64М". Новината е била потвърдена от собственика на сайта Бойко Вучев, съобщава "Труд".

 "Свързах се с производители от Тайван и им поръчах да ми произведат прототипи по мой дизайн", обяснил той.

Устройството ще работи със собствена операционна система "Правец ОС", ще разполага с безплатен офис пакет, процесор на Intel и ще може да работи с редица други платформи като Android, Windows, Solaris и Chrome OS. Първоначално нямаше информация нито за възможността за предварителна поръчка, цена, дори нямаше и контакти. Впоследствие беше добавен имейл за връзка.

Новината бързо се разпространи в българското виртуално пространство, заваляха съмнения  истина ли е това или майтап на гърба на добрите стари машини "Правец 8" и "Правец 16".

Новината се оказа вярна и легендарните за България компютри с марката "Правец" ще се завърнат на пазара по Нова година.

Бойко Вучев е компютърен специалист и управител на сервиз за лаптопи. Роден е в Дупница през 1972 година и е завършил Техническия университет в София. Миналата година е подал документи за марката "Правец", която от 1991 година не е защитена от "Микропроцесорни системи", обясни Вучев. Регистрацията излязла преди няколко месеца и вече брандът е негов.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини