Съд обяви жив мъж за законно мъртъв

Мъж, който е изчезнал преди повече от десетилетие, разбра че връщането от света на мъртвите наистина е трудна работа, пише Yahoo News, цитиран manager.bg.
Доналд Милър-младши се явил в съда тази седмица, за да поиска съдията да отмени решение от 1994 г., което го обявява за законно мъртъв, тъй като изчезнал от дома си 8 години по-рано. За ужас на мъжа обаче съдията отхвърлил искането му с мотива, че подобен вид решения могат да бъдат отменени най-късно до 3 години след произнасянето им.„Това наистина е една много странна ситуация“, признава и самият съдия Алън Дейвис от окръг Ханкок.„Очевидно е, че човекът е жив и здрав и стои пред мен в съдебната зала. Нямам представа какво ще прави сега, но за закона той все още е починал“, казва съдията, който е категоричен относно тригодишното изискване.
Милър се появил отново преди няколко години и поискал от съда промяна на статуса си, за да може да върне шофьорската си книжка и социалната си осигуровка. Бившата му жена обаче се противопоставила, тъй като в такъв случай трябвало да върне всички социални помощи, които тя и децата им получавали след като мъжа бил обявен за мъртъв. Според Робин Милър бившият й съпруг изчезнал, защото дължал големи суми за издръжка на децата и към момента сумата възлиза на 26 000 долара.
На свой ред 61-годишният Милър твърди, че е избягал, тъй като останал без работа и бил алкохолик. Той живял в щатите Флорида и Джорджия преди да се върне в Охайо около2005 г. Когато научил, че бил обявен за мъртъв, той признал че е отишъл по-далеч, отколкото първоначално искал.„Просто се оставих на течението и скитах доста“, спомня си той, но е категоричен, че иска отново да стане част от света на живите. Според неговият адвокат е възможно случаят му да бъде разгледан благосклонно пред федерален съд, но това ще струва доста, а беглецът няма пари. Така на този етап макар и в добро здраве и разкаял се, Доналд Милър-младши остава мъртъв.

Източник: http://www.petel.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини