Северна Корея отправи ново предупреждение за "пълномащабна война"

Северна Корея в събота отправи ново предупреждение за „пълномащабна война”, призовавайки Съединените щати да прекратят военните учения и „ядреното изнудване”, предаде АФП.

В слабо прикрита заплаха за удар срещу САЩ, Националната комисия за отбрана на КНДР, председателствана от лидера Кин Чен Ун, заяви, че правителството на САЩ трябва да оттегли своята политика на враждебност срещи Северна Корея, ако иска мир на Корейския полуостров и в „земите на Съединените щати”.

Предупреждението идва след два дни на съвместни военни учения между Япония, Южна Корея и САЩ, в които участва и американски ядрен бомбардировач, предизвикало серия от гневни реакции и заплахи от Пхенян.

Ким Чен Ун взе участие във военни учения. Той пое ръководството на маневри на нови военни кораби, построени в КНДР, съобщава ИТАР-ТАСС.

Първият секретар на Трудовата партия на Корея и пръв председател на Държавния комитет за отбрана се поинтересува от водоизместимостта и скоростта на корабите, детайлно се запозна с установеното на борда им военно и техническо оборудване. Той постави задачата за „укрепване на военноморските сили на страната и повишаване на бойните възможности на корабите в съответствие с изискванията на съвременните военни действия”.

Ким Чен Ун е бил съпроводен на ученията от началник-генералния щаб на Корейската народна армия Ли Йон Гил и други военачалници. Районът на провеждането на ученията не се уточнява.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини