Федерер отново с ранна загуба, може да пропусне Мастърса в Лондон

Доскорошният доминатор в световния мъжки тенис Роджър Федерер може да не успее да се класира за финалния Мастърс в Лондон, на който сили мерят осемте най-добри тенисисти за годината в света. Швейцарецът е печелил турнира рекордните шест пъти.

Федерер загуби в трети кръг на турнира от серията „Мастърс” в Шанхай с 1:2 сета (4:6, 7:6 (5), 3:6) от французина Гаел Монфис. Добрата новина за швейцареца е, че двама от тримата му най-големи конкуренти с шансове да го изместят от Топ 9 ще отпаднат преди четвъртфиналите - Гаске вече загуби, а днес Раонич и Вавринка ще се изправиха един срещу друг в пряк сблъсък, който втората ракета на Швейцария спечели.

В първия сет на мача Монфис успя да спечели рано подаването на швейцареца и след това се спаси, след като Федерер имаше шанс за връщане на пробива. Във втората част и двамата спасиха точки за пробив, а в седмия гейм Монфис успя да вземе подаването на противника и беше на два гейма от затваряне на срещата. Веднага обаче Федерер повиши нивото на игра и успя да върне пробива, като се стигна до тайбрек. Там Монфис рухна психически след като поведе с 5:4 точки с минипробив, но направи три поредни непредизвикани грешки и резултатът в сетовете беше изравнен.

Големият проблем на Федерер през тази година обаче е постоянството в играта дори в един мач. След изравняването на резултата, швейцарецът отново се върна към непредизвиканите грешки и Монфис проби набързо, като имаше шанс да направи и втори пробив при 4:1 гейма в своя полза. Вместо това бившият номер едно се спаси и стигна до два шанса за пробив в подаването на французина. Той обаче намери първия си сервис и се спаси, затваряйки мача с 6:3 гейма в третия сет.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини