Григор Димитров загуби за трети пореден път в първи кръг

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров продължава с трагичното си представяне, след като загуби в първи кръг на турнира от сериите „Мастърс” в Шанхай от Кей Нишикори с 3:6, 4:6. Това беше трета поредна загуба в първи кръг на Григор, който не е печелил мач от Мастърса в Синсинати насам.

Mачът започна по познатия напоследък горчив начин за Григор – с пробив в полза на противника му, постигнат след двойна грешка на българина. Ранното предимство за японеца като че ли предопредели съдбата на сета – Нишикори излизаше доста често на мрежата и успяваше да подбере подходящите моменти, а Григор вкарваше твърде нисък процент първи сервис, което, резонно, пречеше на играта му. В крайна сметка Нишикори успя да пробие още веднъж, от четвърти опит – за крайното 6:3 в първия сет, като пробивът дойде след непредизвикана грешка от форхенд на Григор.

Вторият сет започна по-равностойно, като при 2:2 гейма Григор стигна до два шанса за пробив, но не успя да ги реализира, след като за пореден път не издържа в дълги разигравания със стабилния от задна линия японец.

Нещата вървяха равностойно до 5:4 гейма в полза на японеца и точно тогава, в решителния момент, Димитров поддаде. Той изостана с 15:40 след като отново влезе в руслото на непредизвиканите грешки и Нишикори реализира още първия си мачбол – 6:4.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини