Peugeot 308 GTI ще балансира мощност и комфорт

Напълно новото Peugeot 308, чиято премиера за България се състоя на международния технически панаир в Пловдив, ще има гореща версия GTI. Тя ще разполага с около 250 к.с. и вероятно ще бъде готова още следващата година, пише британското издание Top Gear, позовавайки се на официална информация от френската компания.

Подобно на по-малкия 208 GTI, горещата версия на Peugeot 308 ще разполага с отличителен бодикит, снижено окачване, спортни спирачки и уникално оборудване. Мощността ще бъде около 250 к.с., изцедена от 1.6-литров двигател, като ще се предава към предния мост с ръчна скоростна кутия. Динамичните показатели не са известни, но се предполага, че ускорението от място до 100 км/час ще отнема малко повече от шест секунди.

Високата динамика обаче не е единствената цел пред инженерите на 308 GTI. Да, моделът ще бъде бърз, но и много практичен, твърдят французите, като уточняват, че машината ще предлага отличен баланс между мощност и комфорт. За тези, които държат най-вече на първото, ще има и по-спортна версия. Тя ще получи приставка R и поне 270 к.с. Този модел вече беше показан като концепт във Франкфурт.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини