От “Атака” са можели да осигурят кворум

Четирима депутати от "Атака" са били в София през последните три дни и са можели да осигурят кворума в Народното събрание, но не са го сторили, се разчу сред журналистите, акредитирани в парламента.

Депутати от БСП и ДПС казали, че Димитър Аврамов, Маргарита Николова, Станислав Станилов и Явор Нотев не са заминали с колегите си за Брюксел, а снощи и Венцислав Лаков се бил завърнал. Твърди се, че председателят на "Атака" Волен Сидеров не желаел хората му да гласуват дори "въздържал се" при вота на недоверие към правителството на Орешарски, защото се боял от "спекулации в медиите".

По-късно днес Лаков се яви на заседание на временната парламентарна комисия за проверка на полетите на Авиоотряд 28 за периода август 2009 - март2013 г. "Не можеше да се отмени пътуването ни до Брюксел, защото не знаехме дали ще има вот, какъв ще бъде той, кога ще бъде", обясни депутатът в отговор на репортерски въпрос.

В същото време се разбра, че никой в Брюксел не е пожелал да се срещне с предвожданите от Сидеров 22-ма депутати.

Водеща в информационния сайт "ЕурАктив" (euractiv.com) е новината, че никоя от представените в Европарламента партии не изявила желание да се срещне с българските националисти.

Хората на Сидеров и екип на телевизия "Алфа" дори не са били допуснати в сградата на Европейския парламент, тъй като нито един евродепутат не се съгласил да се срещне с тях.

По думите на Волен Сидеров, той заведе депутатите в Брюксел, за да протестират срещу германския евродепутат от Европейската народна партия (ЕНП) Дорис Пак, която определи "Атака" за "ксенофобска и антиевропейска организация".

В Партията на европейските социалисти (ПЕС), чийто председател е Сергей Станишев, също отказали да приемат хората на подкрепящата сегашното българско правителство партия "Атака". Това съобщил за "ЕурАктив" говорител на Ханес Свобода, лидер на групата на социалистите и демократите,

Изпадналият в безизходица Сидеров дори искал ПЕС да им съдейства за среща с ЕНП, разказаха за Вести.бг български източници от Брюксел..

И вчера, и днес български дипломати и служители в европейски институции разказват, че също били атакувани с искане от Сидеров да им организират срещи с официални представители в Брюксел.

Шефът на "Атака" не се е опитал да използва двамата евродепутати, излъчени от партията през2009 г. - Слави Бинев и Димитър Стоянов, с които е в крайно лоши, дори - враждебни отношения.

Единственото, което Волен Сидеров и депутатите му успели да направят, било да пуснат неясно до кого адресирано писмо в пощенската кутия на една от сградите на ЕП. Вчера депутатът Десислав Чуколов се опита да представи това "пускане" като "внесено в централата на ЕНП искане за извинение".

От Брюксеел вчера Чуколов обвини ГЕРБ за липсата на дебат в парламента по вота на недоверие и определи случващото се в парламента като "цирк",

Днес Венцислав Лаков заяви, че евробюрокрацията в Брюксел била "една непробиваема машина, която веднъж задействана няма край". Той твърди, че групата на "Атака" е имала в Брюксел "срещи - официални и неофициални с представители на националистически формации в ЕП - с евродепутати от Франция, Австрия и Белгия".

"Обсъждахме идеи за сътрудничество и общи позиции предвид проблемите в цяла Европа и в ЕС", обясни депутатът.

Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини