Йовчев реже рушветите в КАТ, спират ни само за голямо нарушение

МВР въвежда система, чрез която хората ще могат да подават оплаквания от неправомерни действия от патрулите на КАТ. Това съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев, предаде БНР.

Йовчев разясни, че патрулите на КАТ ще могат вече да спират автомобили само при фрапиращи нарушения на правилата за движение.

Ще бъде въведена и система, в която всеки един от полицаите, които са от „Охранителна полиция" и от патрулите на КАТ, ще бъде снабден с GPS. По този начин ще се знае къде точно се намира той в момента и дали точно изпълнява разпорежданията на съответния си ръководител", каза той.

По думите му ще бъдат раздадени таблети на патрулните полицаи, с които ще се въвежда информация за всички случаи, в които има спрян автомобил.

За всички спрени автомобили ще бъде съобщавано по радиостанцията, като оттук-нататък ще бъде уточнявана и конкретната причина за спирането на автомобила на пътищата.

Сигнали ще могат да подават по телефона или в интернет.

Всичко това се прави, за да се предотвратят случаите на корупция от поделенията на „Пътна полиция", подчерта вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Йовчев съобщи, че за момента няма да има сериозни кадрови промени в поделенията на КАТ. Той уточни, че дори операциите на МВР до момента срещу корупциите в КАТ са били разгледани на националното съвещание, което протече днес, но беше категоричен, че ако тези мерки, които се въвеждат, не дадат резултат, сменени и уволнени началници на полицията ще има.

Въпреки това Цветлин Йовчев каза още, че не очаква мерките да дадат резултат още от първия ден след въвеждането им.



Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини