Цирк дьо Солей омагьоса българската публика

Ода за енергията, изяществото и силата на младостта. Това олицетворява представлението на Цирк дьо Солей - "Alegria", с което българската публика в "Арена Армеец" беше омагьосана снощи. Световноизвестната трупа остави пълната зала със затаен дъх на много пъти, а клоуните успяха да разсмеят не само децата, но и възрастните с номерата си.

Основата на сюжета на "Alegria" (от исп. ез. "радост") е сблъсъкът на поколенията. Възрастните се олицетворяват от Старите птици, докато акробатите представят младото поколение, чийто идеи могат да променят света. След откриването на шоуто на сцената, която беше във формата на саламандър, едни след други започнаха да излизат всички артисти, представяйки номерата си и предизвиквайки бурни аплодисменти.

Публиката видя спиращи сърцето изпълнения на трапец и въздушни лостове, акробатични скокове от високо, превъртания и салта, както и танц с огън, с който започна втората част на представлението. Най-младото попълнение в цирка - двете 20-годишни монголки, наричани жените-каучук, доказаха, че могат да управляват тялото си против всички закони на физиката за изумление на всички, пише sportal.bg.

Може би най-атрактивното изпълнение за вечерта беше номерът с руските лостове, където артистите летят, премятайки се и приземявайки се на огъващи се греди, широки едва 10 см, поставени върху здравите рамене на прихващачите. Цирк дьо Солей ще изнесе още четири представления в София този уикенд, с които ще се опита да потопи в магията си още много хора, както направи снощи на премиерата за България.

Източник: sportal.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини