ГЕРБ внася вот на недоверие

Парламентарната група на ГЕРБ ще внесе вот на недоверие срещу управлението на Пламен Орешарски.

Вотът на недоверие ще бъде внесен днес и разделен на няколко части. "Има поне 7-8 теми, по които може да се внесе вот на недоверие - колкото министерства, толкова и теми. Мислим да започнем с инвестиционното министерство, защото всъщност няма такова министерство. Нека обяснят защо смениха първия министър и след това да казват какво работиха четири месеца, защо харчиха държавните пари, сгради, секретарки, шофьори, командировки, начинът на назначения, какво свършиха за четири месеца
", каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи БГНЕС.

Лидерът на БСП Сергей Станишев определи предстоящият вот на недоверие към кабинета служебен вот. "Това личи в объркването на г-н Борисов и на ГЕРБ във връзка с мотивите - беше за цялостна политика, сега ще търсят поводи за конкретна политика. Очевидно търсят начини да се изявят като опозиция. Два месеца "ваканцуваха", докато НС активно работеше, приемаше закони и след като вече влязоха в парламентарните комисии виждате, че ГЕРБ са вяли и просто търсят начини за самоизява", коментира Станишев.

От своя страна лидерът на ДПС Лютви Местан заяви: "Нормално е опозицията да прибягва до този инструмент на демокрацията" и иронизира ГЕРБ, като заяви, че малко са закъснели с вота. Според него партия ГЕРБ отдавна е загубила ролята си на говорител на "големия български парламент". Те не представляват интересите на обществото и вотът категорично ще бъде отхвърлен от ръководството на ДПС. Защото партията на Борисов не може да бъде политически и морален коректив на управлението, добави още Местан.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини