Овчаров: Правителството няма алтернатива, ще изкара мандата

 

Нито един кабинет не е имал по-трудни 100 дни на управление от този, но трудността на тези 100 дни не бива да се стоварва само върху кабинета. Според мен трябва да оценим и сложността на тези 100 дни за цялото българско общество и държава, защото, ако тогава ситуацията важеше за кабинета и за задкулисието зад кабинета, то сега с много по-голяма тревога може да кажем, че този въпрос стои за цялата ни държава, защото допуснахме като държава всички български институции да станат заложници в битката на икономически групировки и докато кабинета през този период от време се опитва по някакъв начин да се еманципира от групировките, които са му преписани, то другите български институции, имам предвид президента, като че ли тотално паднаха в плен на своето задкулисие. Така че това е тежкият проблем на тези 100 дни, а не кабинетът "Орешарски". Това каза Румен Овчаров от БСП пред БНР.

Овчаров коментира и темата за назначаването на Делян Пеевски.

Това, че темата "Пеевски" се превръща във водещ лайтмотив в момента на протестиращите, и на опозицията - това показва, че протестът вече е изгубил истинския си емоционален заряд. Просто се търси нещо, за което да се протестира.

Не беше даден точен отговор на този въпрос, но според мен, отговор може да потърсим в действията на правителството в тези 100 дни.

По отношение на първите 100 дни от кабинета на Пламен Орешарски, Овчаров каза: Аз видях определен прагматизъм, видях определена насоченост към решаване на сериозни проблеми. Виждам някакво желание да се действа в съответствие с претенциите на хората от улицата.

Във връзка с вътрешнопартийните отношения, Овчаров заяви, че в момента БСП е партия, която влиза във властта.

Всички, които познават партийното строителство и партийния живот, знаят, че в такава ситуация смяната на лидери, на ръководства на партията - не е възможно. Затова всички, които говорят за това го правят, за да забият колчета и да кажат след известно време: "Аз нали ви казах". Никой няма да сменя сега нито ръководството, нито Сергей Станишев. Няма обективна обстановка за това.

Според Овчаров правителството ще изкара целия си мандат, защото няма алтернатива.

 
 
Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини