Слънчево и топло с добри условия за туризъм в планините

Времето отново ще бъде слънчево. Максималните температури ще са без особена промяна - предимно между 24° и 29°, в София - около 25°.

Около и след обяд в Източна България, където ще има временни увеличения на облачността, ще се появи слаб до умерен север-североизточен вятър. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи „Фокус”.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. На отделни места за кратко и слабо ще превали. Ще се усили вятърът от север-североизток - до умерен. Максимални температури по крайбрежието - близки до температурата на морската вода - между 23° и 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините времето отново ще е слънчево, с купеста облачност след обяд над планинските масиви в източната половина от страната. И там вятърът ще се ориентира от север-североизток и временно ще се усили. Слабо понижение на температурите - на 1200 метра максималната ще бъде около 18°, на 2000 метра: 10°-11°.

Добри са условията за туризъм в планините. Днес времето е слънчево и тихо навсякъде. Температурите са между 5 и 12 градуса. Лифтовите съоръжения работят на Витоша, Драгалевци, 1, 2 и 4 кабинков лифт в Пампорово. Не е имало инциденти през изминалото денонощие. От Планинската служба препоръчват туристите да излизат в планините с подходяща екипировка и с предварително планирани маршрути.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини