Министърът на транспорта: Няма пречка водната кула да стане собственост на Димитровград

Иво Димов запозна министъра на транспорта с проекта за новия ЖП надлез в Димитровград

Ангажимент, че ще предостави на Димитровград Водната кула пое днес министърът на транспорта Данаил Папазов. Той посети жп гара Димитровград, където бе дадено официлното начало на реконструкцията и електрификацията на жп отсечката Димитровград-Харманли.

Градоначалникът Иво Димов запозна Папазов с проекта за новия жп надлез, в центъра на който е водната кула. Министърът заяви, че няма приципна пречка кулата да стане собственост на Димитровград. Проблем може да се окаже факта, че БДЖ, което притежава водонапорното съоръжение, е търговско дружество.

"Може първо да прехвърлим кулата на Национална компания "Железопътна инфраструктура" /НКЖИ/ и те от своя страна да я предоставят на Общината", предложи Даниел Папазов. И се ангажира да се заеме с въпроса в сряда, когато ще бъде в министерството на транспорта.

Кметът на Димитровград напомни, че е изпратил писмо до БДЖ, с което настоява Водната кула да бъде дадена на Общината. Димов смята да изпрати такова писмо и до министъра на транспорта.

Кметът Иво Димов носеше със себе си снимки на проекта за новия ЖП надлез

По отношение на дофинансирането на проекта за новия ЖП надлез на бул."Трети март", министърът заяви, че допълнителни средства ще има. Припомняме, че праз април стана ясно, че вместо 5 млн. лв., към момента изграждането на новото крътово кръстовище ще струва 8 млн.лв.

На заседание на Министерския съвет тази сряда отново ще се гледа въпроса с увеличението на споразумението с Европейската инвестиционна банка, поясни министърът. "Надяваме се Министерски съвет да вземе решение и да изпълни всички ангажименти, които НКЖИ е поело при изпълнението на строителните ангажименти на този обект", заяви Данаил Папазов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметът Иво Димов запозна министъра на транспорта с детайли по проекта за ЖП надлеза

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини