Въздухария - фестивал по летене (видео). Вдишай. Издишай

Лети независим.

Времето от 5 до 8 септември ще бъде преобладаващо летежно - безметежно с единствения по рода си фестивал на свободния полет на Балканите. Това гарантират организаторите от клуб по парапланеризъм - "Лети независим" aka Sky Camp Paragliding.

Безплатният фестивал е посветен на безмоторното летене "Въздухария". Това е третата му поредна година, точното място е небето над Стара планина и Манастирските ливади на град Сопот.

Нещата са сериозни, научаваме от сайта на организаторите. Съдете сами. Антигравитационни действия ще оказват развлечения от следния характер: акро шоу и демонстрации на световноизвестни пилоти и акро демонстранти от Непал, България и Македония (в партньорство с APPI - Асоциация на парапланеристите пилоти и инструктори http://appifly.org/ ), цирк Кумбо, карнавал във въздуха - полети с парапланер с костюми, лов на балони от въздуха (игра с награди за парапланеристи) и издигане на въздушен балон с кош и бънджи скокове от балон (клуб Адреналин)

Поканени са акро пилоти от различни краища на света - Джил Шнайдер (Gill Schneider), Джим Нугарол (Jim Nougarolles), Максим Широн (Maxime Chiron) и Сабрина Тиелен (Sabrina Thielen), както и членове на APPI (Асоциация на парапланеристите пилоти и инструктори) от Франция, Непал, Швейцария и Македония, част от програмата на проекта Flymore.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини