Четирилентов път от Скобелева майка до Асеновград

Седем километра трасе с четири ленти ще свързва надлез "Скобелева майка" с Асеновградско шосе.

Първоначалният проект предвиждаше двулентов път, но община Пловдив пое ангажимент да го актуализира, като увеличи двойно ширината на пътното платно, пише "Марица".

Зам.-кметът инж. Димитър Кацарски ще води разговори в Агенция “Пътна инфраструктура ” - София за финансиране на удвояването на околовръстното шосе.

"Новата отсечка е крайно необходима, защото затваря околовръстния “пръстен”, важен за транзитно преминаващите коли. За проектирането на 4-лентов път са дадени 100 000 лева от общинския бюджет. Той ще се изгражда с държавни средства", каза кметът Иван Тотев.

Сумата няма да е по-малка от 5 милиона лева. На път е да се реши проблемът с разбитата отсечка от 500 метра от караулката до Асеновградско шосе: "Този участък попада в землището на община Родопи, макар че хората мислят, че цялото шосе е на Пловдив. Водим преговори и подготвяме споразумение “Родопи” да поеме финансирането."

Община Пловдив ще поеме осветлението. По всяка вероятност предложението за съвместното възстановяване на проблемната отсечка ще се обсъжда на сесията на 4 септемвр.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини