Тайнственият смисъл на бенките

Смята се, че бенките по тялото имат значения и те символизират добра или лоша съдба. Повечето от вярващите в смисъла и значението им са китайските даоисти, които смятат бенката като признак на добър или лош късмет, в зависимост от това по коя част на тялото, те се намират. Размера и цвета на бенките също са от значение и те загатват за бъдещето на човешкото същество.

Малка бенка на краката може да означава възможности за пътуване, а тъмно червена точка от едната и страна се свързва с определено умение и късмет. Бенките, които се намират на рамото и на гърба, се тълкуват, като някаква тежест, която човек трябва да носи през целия си живот. Когато бенки са видими в предната част на тялото, те се смятат като символ за привличане на успех и сполука.

Ако имате бенка в горната част на гърдите, това означава щастлив живот с дребни проблеми, но вие трябва да бъдете внимателни за вашето здраве, когато достигнете 50-годишна възраст. Ако бенката е на корема, това означава, че животът ви ще бъде безпроблемен и безопасен, както и това, че ви очаква голям късмет. В този случай, колкото по-малка и по-тъмна е бенката, толкова по-добре.

В Югоизточна Азия, вярващите казват, че бенките по тялото на човек се считат за секретни печати, донесени от предишен живот. Те са белезите на миналото, кармата, грешните дела, както и добрите дела, служат да напомнят на лицето да се реформира или да продължи делата си в настоящия живот.

През Средновековието бенките са се смятали за свидетелство на връзка с дявола и много жени с бенки на видими места били изгорени като вещици. Обаче през осемнадесети век бенките станали много модерни и дори се създавали по изкуствен начин. Най-модерни били бенките на бузата и до нослето на дамите.

Смята се, че бенките символизират различни неща върху женско и мъжко тяло. Ако жената има бенка в ъгъла на окото, това е знак, че е със спокоен характер и т.н.

1. Точка "Трето око", окото на Шива. Този, който има бенка на това място, притежава безкрайна интуиция и разум, жаден е за знания и притежава склонност към мистичното.

2. Страстен, ревнив, лесно раздразним човек.

3. Поетична натура със склонност към интелектуални професии.

4. Тази бенка свидетелства за дълбока любов и съпружеска вярност, а също така чувственост и щедрост.

5. Променлив темперамент и краткотрайни връзки.

6. Страст към пътешествията, фантазия и творчество.

7. Необоснована ревност, преобладаваща егоцентричност в характера.

8. Безгранична чувственост. Съпружеският живот с такъв човек е изпълнен с богати преживявания.

9. В любовните отношения, собствениците на тези бенки са склонни към необосновано чувство за вина и склонност към скандали.

10. Отлична памет, дипломатичност, здраво стъпили на земята.

11. Вкус към сложни и заплетени любовни отношения, и към всичко забранено.

12. Предразположени сте към сантиментали връзки. Хората, които имат такива бенки се отдават безрезервно на страстта.

13. Чести скандали и бързо сдобряване. Плътската любов преобладава над платоническата.

14. Възвишен и мистичен ум, изпълнени с вселенска любов.

16. Дълбоки майчински /бащински/ чувства, щедрост и вярност.

17. Съблазнител, склонен към шокиращо поведение и скандални постъпки. Жажда за разнообразие, но към брака се отнася твърде сериозно.

18. Чувствеността е преди всички останали качества. Фантазия и оригналност.

19. Склонност към ревност, търси единствената и голяма любов.

20. Труден характер, склонен към депресии.

21. Вкус към промените както в интелектуалната, така и в любовната сфера. И разбира се - много объркани любовни връзки.

22. Подчертан сексапил, еротично излъчване и много изневери.

23. Ясен и бистър ум, изключително подреден. Воля и желание за растеж както в духовната, така и в материалната сфера.

24. Чувствителна психика и здраве, беззащитност.

25. Желание за традиционно семейство. В общи линии мил и уравновесен човек. Любов към спокойния живот и склонност към консервативност.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини