САЩ под тревога, затварят посолства

САЩ продължават да затварят свои посолства в Близкия изток и Северна Африка.

Около 20 дипломатическите мисии ще спрат работа днес, заради евентуалната заплаха от терористични атентати на Ал Кайда. Държавният департамент предупреди поданиците си по света да бъдат бдителни и предпазливи, тъй като има опасност от терористични атаки в Близкия изток, Северна Африка и на Арабския полуостров.

И германското външно министерство съобщи, че в името на сигурността затваря в неделя и понеделник дипломатическите си служби в Йемен, предаде ДПА. Британското външно министерство също обяви, посолството в йеменската столица Сана няма да работи на 4 и 5 август като предпазна мярка. Форин офис предупреди британските граждани да напуснат Йемен незабавно поради опасения от ескалация на насилието.

В събота, 3 август, Интерпол обяви "световна тревога" заради избягали от затвора терористи. Международната служба поиска съдействие от всички членуващи в организацията страни за помощ в търсенето на бегълците. Подозира се, че бягствата на затворниците от пандизи в Ирак, Пакистан и Либия са координирани и свързани.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини