Съдия: Без огромни бюстиета, когато водите куче на изложба

Антоан Хлебаров обяснява, дамите (и кучетата) внимателно слушат

Семинар за водачи на кучета в изложби и състезания се провежда днес в киноложкия център „Марица” в Димитровград. Пред една дузина дами, собственички на домашни любимци, международният съдия Антоан Хлебаров изнесе лекция. Арбитърът подробно обясни на внимателната публика всички операции по подготовката на кучето за изложба. Поведението на водача, включително облекло, обноски, държане на ринга, бе обект на специално внимание. „Хендърът (водачът) трябва да бъде облечен и да се държи така, че да не измества вниманието върху себе си, то да остане приковано към кучето”, обясни международният съдия.

„Това го кажете на рускините с огромните бюстиета”, реагираха с възмущение българските дами. „Е, и те ще налетят на някой арбитър с по особена сексуална ориентация и ще отгърмят”, погледна философски на проблема Антоан Хлебаров.

Лекторът разнищи проблема с кучешките водачи и откъм теоретична, и откъм практическата му страна. Не бе подминат и касузът с мъжкото облекло на кучешкия водач. „Времената на хендърите с джапанки и къси панталони отминават, киноложката изложба е празник и един мъж трябва да е подходящо облечен”, обясни Хлебаров.

Дамите безропотно приеха съвременното изискване към мъжете да са с костюм на ринга. Ябълката на раздора се оказа вратовръзката. След като изложи множество доводи „за” и „против” лекторът бласоклонно се съгласи, че „може с вратовръзка, стига да не пречи”.

Тодор Кръшков     

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини