Още един директор на гимназия аут

ПГ "Капитан Петко Войвода"-Димитровград

Втори директор на професионална гимназия е подал молба за напускане. Това е г-жа Златимира Костова, директор на ПГ „Капитан Петко Войвода“ в Димитровград. Дамата напуска по взаимно съгласие с работодателя си, в случая министъра на образованието. Мотивите й остават неясни, тъй като Костова е в отпуск. На телефона за връзка с училището коментираха, че не са запознати, че началникът им напуска. Това обаче ще стане публично известен факт още в началото на идната седмица.

По наши източници на поста като вр.и.д. ще застане изцяло външен на гимназията кадър. Става дума за бивш директор на димитровградско основно училище. Информацията не бе потвърдена от министерството и регионалното му поделение- РИО-Хасково.

Професионалната гимназия в Димитровград бе обект на мащабна проверка в края на миналата и началото на тази година. Тя стартира малко след приключване на инспекцията на РИО в хасковското Авто, където бяха констатирани „мъртви души“, тоест ученици водещи се само на книга. Според запознати, духом присъстващи, но телом отсъстващи имало и в димитровградското училище. От хасковското РИО тогава обаче не огласиха официално резултатите от проверката, а липсата на кадрови промени, по подобие на хасковското Авто, даде основание да се счита, че съмненията не са били доказани.

Само преди ден оставка подаде и директорът на хасковското Механо Дорина Карадимова. Така, в региона вече има 3 профи гимназии, които ще са с временно изпълняващи длъжността директор и се очаква в най-скоро време обявяването на конкурс за позициите. Практиката на образователното министерство е конкурсите да се обявяват, когато в един регион има поне няколко училища чакащи постоянни назначения.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини