Уличен търговец обявява гладна стачка срещу общината

Милен Китин (вляво) слуша буйните протести на уличния търговец

Продавачът на варена царевица и пуканки Иван Петров бе изгонен днес от мястото си в центъра, срещу Пощенска банка от служители на общината. Количката му бе качена на камион на "Екопрогрес", въпреки неговите шумни протести.

На мястото бе шефът на КОРЗ в общината Милен Китин, както и цяла дузина униформени от общинска полиция.

„Имам си разрешително, но непрекъснато поставят нови и нови изисквания“, изрева гоненият търговец. Той показа разрешителното за продажба до края на 2013-а, издадено от общината, което обаче не бе на негово име, а на Ирина Димитрова.

„Това е моята племенница“, обясни Иван Петров. Той бе категоричен: „От понеделник обявявам гладна стачка пред общината. На кого да се оплача? При кмета не мога да вляза. Жена ми и синът ми са безработни, с тази количка храня цялото семейство. На кого преча? Не дават на човека да изкара парче хляб! Имало конфликт на интереси! Какви интереси? Златарските ателиета и магазините са едно до друго, там няма ли конфликт на интереси? Ако от продажбата на царевица и пуканки се забогатяваше, нямаше да съм в борчове до шия“, нареждаше човекът и допълни, че допреди дни висял на общината със 700 лева. Преди дни ги внесъл, но това не му помогнало.

Според някои от наблюдаващите сцената в центъра пък в основата на конфликта бил друг продавач на царевица, на моста над реката, чийто близък работел в общинската администрация. "В понеделник като започне гладната стачка, той всичко ще ви обясни", допълниха хората.

„Разрешителното не е на негово име. На това място ще се прави нещо, затова го разчистваме от уличните търговци“, обясни Китин. Той обаче не знаеше какви са намеренията на администрацията за мястото срещу пощенска банка. То е на метри от строящата се часовникова кула.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини