Граничен ветеринар сяда на стола на Вълчанов

Д-р Вълчанов със софийските инспектори по време на злополучната проверка

Д-р Марияна Шумова от граничен ветеринарен контрол е новият шеф на хасковската Агенция по безопасност на храните. Тя сменя на поста уволненият в сряда д-р Христо Вълчанов.
По първоначална информация за негов заместник бе гласен бившият кмет на Любимец Янко Кючуков. На първо време обаче длъжността ще се заема от главен инспектор Шумова, до провеждане на конкурс за мястото. По закон това може да стане и след година. д-р Шумова е човек от Кариерата. работи в системата над 15 години. Първоначално е била инспектор в ДВСК после за кратко изпълнява и функцията на началник на ветеринарния контрол на границата. В момента е в отпуска и заповедттаза назначаването още не и е връчена. 

Що се отнася до отстраняването на Вълчанов, един от много малкото шефове на държавни служби в Хасково, който не бе политически обвързан, то стана с меко казано странни мотиви. През ноември 2011-та година хасковската Агенция по храните извърши проверка на месопреработвателно предприятие в Хасково. Бе констатирано че то работи без изградени подстъпи за доставяне на суровина, бусовете с месото минават през детска площадка и куп нередности от хигиенен характер, етикетиране, липса на здравна маркировка и т.н. За капак, община Хасково постанови, че цеха на улица „Недялка Симеонова“ работи към момента без акт 16. Проверката на хасковската Агенция бе потвърдена и от нарочна инспекция от централата в София. Обектът бе запечатан. Юристите на БАБХ обаче успяха да загубят делото, което месопреработвателят заведе срещу тях. Сдобил се веднъж с решение на ВАС, собственикът Паско Матев заведе ново дело срещу Агенцията за пропуснати ползи. На базата на това бе образувано дисциплинарно производство срещу Вълчанов, което приключи с неговото уволнение.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини