Учителски бунт взе главата на директора на Механото

Дорина Карадимова вече не иска да е директор на Механото

Директорът на гимназията по Механо и електротехника Дорина Карадимова е подала молба до министърът на образованието да бъде освободена от поста, научи Haskovo.net. От една година Карадимова бе временно изпълняващ длъжността след пенсионирането на Ангел Бързев. Договорът й бе до провеждането на консурс, датата за който още не е определена. Карадимова се надява да се върне на старата си работа като заместник-директор по учебната част, каквато бе преди повишението. Самата тя коментира, че решението й не е изненадващо, понеже изтичал неплатеният и отпуск като замдиректор. 

Има обаче и друга версия. На 30-ти юни тази година изтече неплатения отпуск на обвинения в блудство с малолетни учител по физика Тодор Камов. Предвид предстоящото му завръщане, 48 педагози от Механото са се подписали под искане до директорката, да не допуска завръщането на преподавателя с мотива, че това ще урони допълнително и без това разклатения престиж на училището. Подписката с 48-те имена е била внесена в Регионалният образователен инспекторат още в края на февруари, но досега не и бе дадена гласност. В края на юни обаче на работа се явил Тодор Камов и недоволството на учителите ескалирало. По вътрешна информация учителите запитали на висок тон ръководството, докога ще допуска школото да бъде злепоставяно с преподаватели, забъркани в криминални прояви. Припомняме, че друг учител на Механото бе зрелищно арестуван в центъра на Хасково за участие в схема за телефонни измами на възрастни хора. Сега разследваният учител по физическо Иван Славов е в неплатен отпуск. Що се отнася до Камов, като видял настроенията срещу него той скоростно излязъл в болнични до края на август. Учителите обаче се опасяват, че след изтичането на сроковете двамата ще се върнат на работа. „ Приемът се срива всяка година. До скоро в гимназията имаше 700, в момента има 300“ заявили учителите. Карадимова избрала да си подаде молбата за напускане. По непотвърдена информация министърът я резолирал положително.

От РИО-Хасково коментираха лаконично, че Механото е държавно училище и директорите се назначават и освобождават директно от министъра. При тях заповед няма. Няма такава и Дорина Карадимова.

Ако напускането и стане факт следва назначаването на нов вр.и.д. който ще бъде на поста до провеждането на конкурс. Конкурсът се насрочва от министъра на образованието.

Г.Христов

Причината е в учителското недоволство от завръщането на преподавателя Тодор Камов
Друг учител на Механото Иван Славов пък бе арестуван публично през април за участие в схема за измами
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини