Дъжд и леко застудяване през днешния ден

Дъжд и застудяване - това са двете думи, с които се характеризира прогнозата за времето през днешния ден.

През страната ще премине размит студен атмосферен фронт. Ще има временни увеличения на облачността и на места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд, в североизточните райони придружен от гръмотевици. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, предаде Агенция "Фокус". Ще духа умерен северозападен, в Източна България – север, североизточен вятър и с него ще проникне по-хладен въздух. Температурите ще се понижат с 2-3 градуса и преобладаващите максимални ще бъдат между 24 и 29 градуса.

Над Черноморието облачността ще се увеличи и на много места ще превали, главно по северното крайбрежие и ще прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максимални температури: 24 - 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода е 23 - 25 градуса.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19 градуса, на 2000 метра – около 10 градуса.
Атмосферното налягане е близко до средното за юли – след обяд ще започне да се повишава.

 
Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини