Председателят на КРС: Цифровизацията в България може и да не започне от 1 септември

Имам опасения, че цифровизацията в България може и да не тръгне на 1 септември, както се стремим да стане. Това заяви в студиото на БНТ председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков.

Вече два месеца не може да се събере органът, отговарящ за цифровизацията, каза Божков. Освен това държавата така и не е казала има ли пари, за да може военните да освободят честотите, предвидени за новия мултиплекс, за който вече беше проведен конкурс и има избран оператор, добави председателят на КРС.

Друг сериозен проблем, който Божков изтъкна, е да се определи какво съдържание ще се качва на мултиплексите, защото това не е задължение, а е по желание на телевизионните оператори, които са в конкуренция.

Иначе Божков говори и за предстоящото поевтиняване на мобилните услуги – от 1 юли, след приетата преди време стратегия за телекомуникационния сектор в Европа от Европейския съюз. Намаляват цените за роуминга (30-36%), пренос на данни и за входящи, и за изходящи съобщения, за SMS-и, а в България също от 1-ви юли два пъти намаляват цените на мобилните разговори на едро, същото става и в цените на фиксираните разговори.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини