Най-влиятелната лейди

Лейди Гага оглави класацията на списание "Форбс" на най-влиятелните музиканти в света за 2013 г.

27-годишната певица беше поставена на първо място в класацията, съставена въз основа на приходи, влияние в социалните мрежи и присъствие в медиите, благодарение на световното си турне Born This Way. То й донесе приходи от 168 милиона долара, въпреки че беше принудена да го съкрати заради нараняване на бедрото.

Ексцентричната певица, която зае второ място в класацията на "Форбс" на най-влиятелните знаменитости в света, е активен потребител на социалните мрежи и ежедневно общува със своите 38,5 милиона почитатели в Туитър и 57,9 милиона фенове във Фейсбук, които нарича "малките чудовища".

Второ място в класацията заема Бионсе, чието световно турне Mrs. Carter World Tour й носи по два милиона долара на концерт. Мадона е на трето място с турнето си MDNA Tour, донесло й над 305 милиона долара. Тейлър Суифт е на четвърто място благодарение на огромния успех на новия й албум Red, а рокаджиите от Бон Джоуви са пети, окрилени от световното си турне Because We Can.

Coldplay, които са на девето място, са единствените британски музиканти в доминирания от американци топ десет, след като световното им турне им донесе по 3 милиона долара на концерт. В десетката попадат още Джъстин Бийбър, Дженифър Лопес, Риана и Кейти Пери. 

Източник: bgnes

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини