Милиардер съди Форбс заради мястото си в класацията

Най-богатият човек в Близкия Изток в еърбъса си

Саудитският принц ал Уалид бин Талал даде на Върховния съд сп. Forbes, пише The Guardian, позовавайки се на съдебни документи. Принцът съди списанието заради мястото си в класацията на най-богатите хора.

Ал Уалид е обвинил в клевета издателя на Forbes, редактора Рендъл Лейн (Randall Lane) и двама журналисти от изданието. Той смята, че списанието е занижило богатството му с 9,6 милиарда долара. Какви са исканията на милиардера не е известно.

От Forbes били изумени от претенциите на ал Уалид, пишат медии на Острова. Особено удивление предизвикало мястото на подаване на иска, тъй като историята с оценката на състоянието на принца няма отношение към британската юрисдикция.

Ал Валид изказа публично недоволството си от мястото си в класацията ден след публикуването и през март. Принцът заема 26 место със състояние 20 милиарда долара. Тогава той поиска да го изключат от класацията   и обвини списанието в дискриминация на близкоизточните инвеститори.

Журналистите от Forbes обясниха веднага, защо капиталът на ал-Валид е оценен на 20 милиарда, а не на 29,6 милиарда долара. От редакцията открили, че акциите на основния актив на принца - Kingdom Holding,  няколко поредни години поскъпват месец-два преди публикуването на рейтинга. Forbes си направили извода, че принцът манипулира с акциите на Kingdom Holding, които се продават на сеудитската борса, и изменил методите на оценка.

 
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини